dimarts, 28 d’octubre del 2014

L'Hort de l'Institut Sant Andreu en marxa!


L'Agenda21 de l'Institut Sant Andreu aquest curs es trasllada a 1r curs d'ESO i reprenem les tasques pròpies de la tardor, la de preparar les feixes amb els equips encarregats de dissenyar les parcel.les durant aquest primer període:
Els grups d'horta estan integrats pels següents alumnes:

Grup 1: Damaris Corniel, Ihtasham Ellohi, Soledad Juménez i Marc Mateo.
Grup 2: Laia Caballero, John Chiquito, James Díaz i Esmeralda Giménez.
Grup 3: Santiago Reyes, Elisabet Rodriguez, Samara Santos i Ruben Zafra.
Grup 4: Mireia Lin, Nadia Moreno, Daniel Pérez, Guillermo Ruiz.

Les primeres feines han estat familiaritzar-se amb les eines,  remoure el sòl, treure les herbes que han crescut durant l'estiu i aplanar i preparar la terra per a la plantació.

 El 1r grup en la feixa de 2 x 6 metres. És un sòl bastant argilós, però amb bastant matèria orgànica
El 2n grup, en una feixa de sòl una mica més pedregós i amb moltes herbes de l'estiu.El 3r grup en la seva feixa que conté moltes herbes i una mica massa d'ombra d'un arbre proper.


El 4t grup, en una feixa triangular de 4m x 6 m. És el sòl que necessita més matèria orgànica degut al seu contingut en argil.la.
Cal treballar molt be l'estructura.
C   U   R   I   O   S   I   T   A   T   S

  Un dels molts saltamartins que habiten l'hort a l'estiu. Aquest any n'hi ha hagut molts insectes herbívors a l'hort. James Díaz s'ha mostrat com un hàbil  caçador de saltamartins!


Imatge de la bassa que tenim al costat dels horts, amb granotes i fartets, que ajuden a controlar les poblacions d'insectes.Aquesta herba aquàtica florida, Myriophillum spicatum, la varem recol.lectar del Delta de l'Ebre en un treball de síntesi de 2n d'ESO.Abaix, fotografia de la boga, també del Delta de l'Ebre
.