dissabte, 13 d’abril del 2013

Com Reciclem?

REDUEIX-REUTILITZA-RECICLA

Els alumnes de l'Agenda21 de 2n d'ESO IRENE BENITO, MONTSERRAT RODRÍGUEZ I JOEL AVIVAR, durant el segon trimestre d'aquest curs 2012-13, han realitzat una enquesta-estudi sobre el coneixement que tenen els alumnes de 1r i 2n d'ESO sobre el reciclatge d'algunes deixalles domèstiques. A continuació us presentem l'enquesta que es va fer, els resultats i algunes conclusions que vàrem extreure.


___________________________________

RESULTATS 

A continuació es mostren els resultats de l'enquesta expressats en percentatges. Es mostren els resultats ordenats d'esquerra a dreta de 1r d'ESO (esquerra), i 2n d'ESO (centre) i els resultats conjunts (dreta).


1.  Com  emboliques l’esmorzar que portes a l’escola?  a) Amb paper de alumini b) Amb film transparent c) Amb boca roll
 

2. Tens costum de reciclar? a) SI b) NO


3. En quin contenidor poses la matèria orgànica? a) Al contenidor marro b) Al contenidor verd c) Al contenidor blau


4. A on poses els residus que no son ni plàstic, ni paper, ni vidre? a) Al contenidor marro b) Al contenidor gris c) A la deixalleria


5. A on llences les piles? a) Al contenidor verd b) Al contenidor groc c) A un abocador especial


6. Quin destí tenen els electrodomèstics quan els canvieu els electrodomèstics? a) A la deixalleria b) Al contenidor groc c) Al contenidor blau


7. Que feu amb els olis de cuinar ? a) Al punt verd b) Al contenidor blau c) Al contenidor gris


8. Quant s’acaben els cartutxos de tinta, que en feu d’ell? a) Al punt verd b) A la deixalleria c) Al contenidor gris


CONCLUSIONS 

 Per què és important reciclar? 

Perquè així, a part de no malgastar més materials, estalviem més energia necessària per l'obtenció dels materials. Reciclar és important perquè si no ho fem, el planeta es convertirà en un planeta-contenidor de escombraries.

Quines conclusions podem treure de les enquestes que heu passat per 1r i per 2n?

Es veu que reciclen bastants persones, i que també posen les coses en els seus llocs (materials als contenidors). Però també hi ha molta que no ho fa, tot i que en teoria també saben on posar les coses.
Un 51% de les famílies de 1r d'ESO diuen que reciclen i saben on van les deixalles. Un 61% de les famílies de 2n d'ESO diuen que reciclen i saben on van les deixalles.

Quines coses cal corregir?

Hem de reciclar més perquè al final s'esgotaran el materials. Cal donar més informació a l’institut per reciclar, hi ha massa gent que utilitza molt l’alumini i cal fer alguna campanya especial per això.
Cal corregir la situació perquè que els nois i noies no portin tant paper d'alumini i canviïn al film transparent o al Boca’n roll.  I, sobretot, conscienciar a la gent que el reciclatge es bo per a tots nosaltres  i per al planeta.

Com organitzar una campanya per millorar el reciclatge a l’institut? 

Caldria fer cartells informatius o recordatoris per penjar-los a les classes i conscienciar a la gent que reciclar és del tot necessari. També cal posar contenidors per separar be les deixalles i sobretot no barrejar-les perquè sinó s'haurà de fer doble feina.


Cançó de les 3 R de Jack Johnson